Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 maj, 2021 - 17:14Uppdaterad: onsdag, 12 maj, 2021 - 17:14

M/S Mariella såld - vd nöjd med affären

Viking Lines M/S Mariella har sålts till det fransk-italienska färjebolaget Corsica Ferries.

Försäljningen av M/S Mariella är enligt börsmeddelandet ett led i att förstärka Viking Lines finansiella position. Det totala försäljningspriset är 19,6 miljoner euro, och fartygets bokföringsvärde var den 31 mars 5,7 miljoner euro. Försäljningen medför inte några uppsägningar av personal.

Viking Lines vd Jan Hanses säger till Ålands Radio att man är förhållandevis nöjda med affären.

- Det är det pris man kan nå i den här situationen. Följande öppning skulle har varit till nästa högsäsong. Dessutom är priset högre än vad olika sakkunniga påstått, säger Jan Hanses.

Han säger vidare att Mariella kommer att lämna för Medelhavet inom de närmsta dagarna. Enligt Jan Hanses har Corsica Ferries och Viking Line varit i kontakt under en längre tid.

- De tog kontakt för över ett år sedan, men sedan var det ett uppehåll under pandemins början. Kontakten återupptogs i början av detta år, så det har varit en lång process, säger Jan Hanses.

Enligt sjöfartssajten Shippax kommer Mariellas nya namn att bli Mega Regina, och tanken är att hon ska vara redo att tas i bruk i slutet av juni.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »