Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 maj, 2020 - 09:32
  • Ungdomarna intervjuades via nätet. Foto: Johanna Fogelström-Duns

Mötte ministrar med krav på bättre mående

Unga på Åland mår dåligt. Det anser en grupp ungdomar som tillsammans med barnkonventionsansvarig Jonna Varsa och barnombudsman Johanna Fogelström-Duns i måndags träffade ministrar och sakkunniga på landskapsregeringen för att kräva åtgärder som förbättrar den psykiska hälsan hos unga.

- Vi vill se en förändring och att vi blir mer delaktiga i frågor som berör oss. Att de tar till oss av vad vi säger, säger Isabelle Slotte vid Kyrkby högstadieskola.
Julia Valkeapää, som går i Strandnäs skola, håller med.
- Vi vill att det händer något inom en snar framtid. Vi vill att fler ungdomar mår bättre, det är så många som mår dåligt, säger hon.
Landskapsregeringen ser över en mobilapplikation där ungdomar ska ha en enkel dörr in till professionellt stöd. Tanken är att ungdomarna ska höras under utvecklingen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »