Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 maj, 2024 - 11:45Uppdaterad: torsdag, 30 maj, 2024 - 05:33
  • Så här är det tänkt att motionstrappan i Godby ska bli. Illustration: Peter Sjöberg/Flygfoto Åland

Motionstrappor beviljas Leader-stöd

Två nya motionstrappor, en i Finström och en i Eckerö, har beviljats Leader-stöd och planen är att de ska byggas under det här året. 

I Finström har kommunen planer på att bygga en motionstrappa från Ålands idrottscenter upp till högstadieskolan. Längden blir cirka 60 meter och ger tränings- och motionsmöjligheter för allmänheten. Dessutom brukar elever från skolan gå nerför berget när de ska till idrottshallen och med en trappa blir det en säkrare väg för ungdomarna. Finström beviljas 13 000 euro i stöd och planerad byggstart är under hösten.

I Eckerö är det idrottsklubben som ansökt om stöd för en motionstrappa och pulkabacke vid motionsbanan i närheten av Solvallen där det redan finns en fotbollsplan och ett utegym. Därför anser föreningen att en motionstrappa skulle vara ett bra komplement för invånarna som vill röra på sig. Eckerö IK får drygt 20 600 euro i stöd. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »