Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 november, 2010 - 16:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Momsförslag sågas av regeringen

Finansministeriets förslag att ändra momsreglerna, som bland annat skulle påverka postorderhandeln via Åland, kritiseras av landskapsregeringen. I ett utlåtande till ministeriet säger landskapsregeringen nej till förändringen och påpekar bland annat att de totalekonomiska effekterna av förslaget inte har utretts. Ytterligare sägs att förslaget är riktat mot Åland för att förhindra etablering av företagsverksamhet som rör postorder och att det drabbar såväl anställda som näringslivet och den offentliga sektorn. Landskapsregeringen anser också att nuvarande regler inte snedvrider konkurrensen på ett felaktigt sätt ur en europarättslig synvinkel. Förslaget att sänka gränsen för moms vid import från nuvarande 10 till 5 euro har motiverats med att nuvarande situation snedvrider konkurrensen till förmån för åländska företag bland annat posten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »