Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 juni, 2020 - 17:14
  • Om risk för smittspridning bedöms kan Åland förbjuda evenemang, säger landskapsläkare Knut Lönnroth. Foto: Felix Quarnström

Möjligt att förbjuda evenemang

Åland har inte några bekräftat nya coronasmittade på elva dagar.

Men landskapsläkare Knut Lönnroth betonade vid landskapsregeringens presskonferens i dag att läget när som helst kan förändras.
- Nu måste vi följa pandemisituationen noga och hela tiden utvärdera vilka offentliga tillställningar som ska tillåtas, sa han med hänvisning till att det från den 1 juli blir tillåtet med evenemang för fler än 500 personer.

Han sa att stora evenemang kan vara en inkubator för en större smittspridning, och därför är det viktigt att de genomförs på ett säkert sätt.
- I varje ögonblick är det möjligt för landskapsregeringen och ansvarig smittskyddsläkare att förbjuda ett evenemang om det anses nödvändigt för att förhindra smittspridning, sa Knut Lönnroth.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »