Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 december, 2021 - 05:59Uppdaterad: fredag, 3 december, 2021 - 07:52
  • Fredrik Karlström. Foto: Rasmus Olin.

Möjlig fortsättning på sommarpraktikanterna

Det är möjligt att projektet med sommarpraktikanter får en fortsättning nästa sommar.

I år anmälde sig 315 unga mellan 16 och 19 år till projektet och för att få ta del av den jobbsedel som var värd 1.000 euro. 220 jobbsedlar fanns att tillgå. Ungdomarna skulle själva kontakta arbetsgivarna. Nu har projektet från i somras utvärderats och det visar att de flesta parter verkar nöjda med upplägget, så väl ungdomar, som arbetsgivare och även de ungas föräldrar. Det visar en utvärdering som gjorts av Ålands Näringsliv som i år administrerade projektet.

- Vi är beredda att köra i gång projektet om det finns ett behov, men det beror på hur det ser ut på arbetsmarknaden. I mars borde vi veta hur det blir, säger näringsminister Fredrik Karlström.

År 2020 finansierades projektet av landskapsregeringen, i år finansierades det huvudsakligen med EU-medel från europeiska socialfonden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »