Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 november, 2022 - 09:57Uppdaterad: onsdag, 9 november, 2022 - 15:04
  • ÅMI får köpa in moduler där man kan hålla undervisning. Arkivbild från en låtskrivarworkshop i ÅMI:s lokaler.

Moduler till Ålands musikinstitut

Ålands musikinstitut ska via fastighetsverket få köpa in två moduler för undervisning.

Det framgår av landskapsregeringens budgetförslag för 2023. Modulerna som beräknas kosta 11.000 euro är 50 kvadratmeter stora. Tanken är att de ska sammankopplas med musikinstitutets huvudbyggnad.

Beslutet motiveras med att en eventuell utbyggnad av musikinstitutet ligger så långt fram i tiden att modulerna vore en bra lösningsmodell för att avskaffa utrymmesbristen. Genom lösningen med två större rum i moduler frigörs konsertsalen, som är skolans enda större sal, för de ändamål den är tänkt till.

Musikinstitutet nyttjar i dag två utrymmen på Fabriksgatan 4 som inte är ändamålsenliga och kostnaden för externa hyror kunde vid en uppsägning av dessa minskas med 6.800 euro per år och de hyror som återstår skulle bestå av internhyror istället för externhyror.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »