Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 december, 2021 - 10:58Uppdaterad: fredag, 17 december, 2021 - 12:09
  • Ålänningarna gillar sina mobiltelefoner, visar en undersökning från Åsub. Arkivfoto.

Mobilanvändning i topp bland aktiviteterna på Åland

Att använda sin mobiltelefon var den mest populära fritidsaktiviteten för ålänningar under våren 2020 – våren 2021.

Det visar en undersökning från Åsub om ålänningarnas fritidsvanor. Den näst vanligaste aktiviteten är att använda dator eller surfplatta. Den tredje vanligaste aktiviteten är att använda sociala medier.

På fjärdeplats kommer att titta på TV eller film hemma. Att promenera eller stavgå intar femteplatsen. Efter det följer att lyssna på radio eller podcasts och att läsa böcker eller tidskrifter.

Undersökningen från Åsub visar att coronasituationen har lett till minskad utövning av kultur- och fritidsaktiviteter. Coronasituationen har också lett till ökad aktivitet inom vissa områden. Detta är tydligast inom området användning av medier och spel. Särskilt kvinnornas användning av medier och spel har i genomsnitt ökat på grund av coronasituationen. Också när det gäller utövandet av friluftsaktiviteter, har kvinnors utövande i genomsnitt ökat något medan männens aktivitet har minskat marginellt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »