Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 september, 2019 - 10:00Uppdaterad: fredag, 27 september, 2019 - 12:55
  • I dag behandlar Stockholms tingsrätt ett fall där inspektörer misstänks ha blivit mutade med bland annat lyxiga middagar ombord på Viking Lines Cinderella. Foto Rasmus Lindqvist.

Misstänkta mutor på Viking Line behandlas i Stockholms tingsrätt

I dag inleds förhandlingarna i Stockholm tingsrätt om misstänkta mutor under en fartygsinspektion på Viking Line Cinderella 2018.

Enligt Svenska Yle ska inspektörerna från Transportstyrelsen gjort en inspektion på Cinderella där de under resan bodde i lyxhytt och bjöds på flerrätters middag med bland annat oxfile, löjrom och renfilé. Vittnen berättar också att konjaksflaskor ska ha försvunnit. Det var personalen på Viking Line som slog larm om mutmisstankarna eftersom de var oroliga över att inspektionerna inte sköttes på rätt sätt när det gällde arbetsmiljö och säkerhet ombord. Fallet som är uppe i tingsrätten gäller en resa 2018 men personalen säger att liknande saker har skett under flera års tid. De misstänkta inspektörerna säger i förhörsprotokollen att de inte kan komma ihåg resan i fråga och att de inte tagit del av Transportstyrelsens riktlinjer för mutor, skriver Svenska Yle.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »