Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 december, 2022 - 13:42Uppdaterad: onsdag, 7 december, 2022 - 15:20

Misshandlade och trakasserade kvinna - får villkorligt fängelse

En man döms av Ålands tingsrätt för två fall av misshandel, brott mot kommunikationsfrid, ärekränkning och ett flertal brott mot besöksförbud.

Det första fallet av misshandel skedde 2018 och det andra 2020. Enligt domen har mannen begått fysiskt våld mot en kvinna i deras gemensamma bostad i det första fallet och i sin privata bostad i det andra fallet.

Under några månader 2020 har mannen skickat närmare 500 sms i avsikt att störa kvinnan och dessa sms har varit med kränkande och förnedrande innehåll.

I slutet av 2020 bröt mannen ett flertal gånger mot ett besöksförbud som Ålands tingsrätt meddelat honom om. Sommaren 2021 fick han ett nytt besöksförbud och även det bröt han mot ett flertal gånger genom att kontakta kvinnan på olika sätt.

Dessutom döms mannen för grovt rattfylleri och straffbart bruk av narkotika.

Tingsrätten dömer mannen till villkorligt fängelse i sex månader och 15 dagar. Han ska även ersätta kvinnan med 3.600 euro i skadestånd för hennes lidande. Utöver det får han även 75 dagsböter på sammanlagt 450 euro och ska betala brottsofferavgift på 80 euro.
Domen har ännu inte vunnit laga kraft.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »