Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 november, 2020 - 17:42
  • Mises grundavgift föreslås bli oförändrad. Foto: Owe Sjöblom

Mise föreslår ingen höjning av grundavgiften

Mises styrelse vill se en oförändrad grundavgift. För att få balans i budgeten vill de istället skjuta olika projekt på framtiden.

Det handlar till exempel om ett projekt för insamling av textilier och ett nordiskt projekt för att harmonisera avfallsskyltarnas utseende, uppger styrelseordförande Anna Holmström.

Förvaltningens förslag var att höja grundavgiften med 5 procent för att på så vis stabilisera Mises ekonomi, och då styrelsen valde att föreslå en oförändrad grundavgift reserverade verksamhetsledare Sofie Dahlsten sig mot beslutet med motiveringen att det inte följer revisorernas rekommendationer.

-Jag och styrelsen har inte sett det på samma vis. Vi har ansett att om vi kan nå samma resultat men med att skära på utgifterna istället blir summan densamma, säger Anna Holmström.

Mises budget, där beslut om grundavgiften ingår, fastställs av stämman den 15 december.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »