Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 november, 2010 - 12:29Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Minst fem skumpa-flaskor sparas

Minst fem av de 168 flaskor champagne och öl som bärgats från vraket utanför Föglö kommer att sparas för all framtid. Även innehållet kommer att sparas för analyser. -Man måste titta på vad som är rimligt, det är svårt att försöka bevara en stor mängd av flaskorna för all framtid. Champagnen är förgänglig i sin form, och när det gäller flaskorna så är korken ett material som är svårt att bevara, säger landskapsantikvarie Viveka Löndahl. Det är fortfarande oklart hur många av de resterande 163 flaskorna som kommer att auktioneras ut och hur stor del som ska klassas som museiföremål. Detta eftersom analyser av flaskorna ännu pågår. Däremot är det klart att pengarna från försäljningen kommer gå direkt till museibyrån för marinarkeologisk forskning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »