Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 november, 2010 - 11:56Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Minskad vinst<br>för Ålands trädgårdshall

Ålands trädgårdshalls vinst för det senaste verksamhetsåret, som slutade den 30 juni i år, blev 57.000 euro. Det är en minskning med 277.000 euro jämfört med föregående år. Minskningen beror till stor del på att företaget har uppdaterats och att man håller på att trimma organisationen. -Det är nånstans i de här trakterna vi ska ligga i rörelsevinst, vi ska inte göra så stor vinst utan det mesta ska ut till odlarna, säger vd Tord Sarling, som även säger att företaget står väl rustat inför framtiden i och med att de nya lokalerna har tagits i bruk och de gamla har rustats upp. Ålands trädgårdshall sålde det senaste året 9.758 ton lök, grönsaker, frukt och bär, vilket är en ökning med 103 ton jämfört med föregående period.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »