Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 september, 2020 - 11:21Uppdaterad: onsdag, 30 september, 2020 - 14:22

"Minskad verksamhet ger ringeffekter för samhället"

Att krogars och nattklubbars serverings- och öppethållningstider nu åter begränsas har ekonomiska ringeffekter för hela samhället.

Det säger Stig Grönlund, krögare på Indigo, som har förståelse för beslutet men hade velat att man tagit regionala skillnader i incidens i beaktande.

- Jag talar förstås i egen sak men det här skapar oro och osäkerhet både för mig och företaget och personalen. Mycket av försäljningen sker under de timmar vi nu inte får ha öppet. Samtidigt har vi löpande kostnader som måste betalas oavsett. De inbesparingarna måste göras någonstans och antagligen är det personal, inköp och annonsering som drabbas. Det får ringeffekter, säger Stig Grönlund.

Under den period man tvingades hålla stängt levde verksamheten på coronastöd, men Grönlund förväntar sig inga vidare stöd i det här skedet.
- Jag tänker inte riktigt i de banorna. Vi får ju se hur långvarigt det här blir, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »