Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 oktober, 2020 - 17:00Uppdaterad: onsdag, 3 mars, 2021 - 09:31
  • Coronakrisen gjorde att en styrelse för ÅMHM tillsattes försent, säger ansvarig minister.

Minister tar ansvaret för ÅMHM-bråk

Hur ska landskapsregeringen se till att ÅMHM får de resurser de behöver? Det frågade Nina Fellman (S) social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) i lagtinget i dag.

Nina Fellman refererade till ÅMHM:s senaste styrelsemöte där styrelsen kullkastade flera av myndighetens förslag och införde ett nytt anslag på 100.000 euro för att granska myndigheten. Annette Holmberg-Jansson sade att enligt lagstiftning som trädde i kraft vid årsskiftet stärks styrelsens ställning och ansvar.

-Rollfördelningen och fungerande arbetsprocesser tar dock tid att uppnå, sade hon.

-Välsignar landskapsregeringen att styrelsen inte samarbetar med sin myndighetschef? Finns det orsak att se över samarbete och dialog mellan styrelse och landskapsregeringen, frågade Nina Fellman vidare.

Annette Holmberg-Jansson tog på sig ansvaret för det som skedde.

-Vi måste framledes titta på hur nya styrelsen får mer tid att sätta sig in i arbetet. Det var olyckligt att det gick som det gick nu, att man inte hade tillräckligt med tid, sade hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »