Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 juni, 2022 - 10:45

Minderårig körde 104 km/h

En minderårig man döms av Ålands tingsrätt till 70 dagsböter på totalt 420 euro för grovt äventyrande av trafiksäkerheten som ung förbrytare, olovlig körning som ung förbrytare och tredska mot polis som ung förbrytare.

Mannen som är mellan 15 och 18 år körde i mars i år en moped i överhastighet på en sträcka mellan Jomala och Mariehamn. Vid flera tillfällen under färden höll mannen en för hög situationshastighet. Fordonet som är byggt för en maxhastighet på 45 km/h framfördes på Nya Godbyvägen med en hastighet om 104 km/h. På Godbyvägen höll mannen en hastighet om minst 100 km/h trots att högsta tillåtna hastighet är 50 km/h. I sjukhusrondellen i Mariehamn körde mannen i mötande bils körfält, så att en mötande bil tvingades tvärbromsa för att undvika kollision.

Mannen döms för olovlig körning då hans körkort gällde för fordon med maxhastigheten 45 km/h.

Trots att polisen följde efter mannen och gav stopptecken med röd lampa kombinerat med blåljus och ljussignal stannade inte mannen, utan körde istället ifrån polisen.

Mannen har medgett gärningarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »