Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 november, 2022 - 16:48Uppdaterad: onsdag, 23 november, 2022 - 17:14
  • Alfons Röblom menar att hållbarhetsarbetet är en attraktionskraft som sätter Åland på den internationella kartan. Arkivfoto: Rasmus Olin.

Miljöpolitiken viktig för självstyrelsen

Den långsiktiga självstyrelseutvecklingens koppling till hållbarhetsagendan diskuterades i dag när lagtinget inledde debatten om utvecklings- och hållbarhetsagendan för Åland.

Lagtingsledamot Ingrid Zetterman (lib) sa att det vore intressant att titta på vilka behörigheter Åland kunde ta över och trycka på att få ta över för att förverkliga ett hållbart Åland.
-Det kan till exempel handla om fordonsbeskattning och vissa utvidgningar när det gäller socialskyddssystem, sa Ingrid Zetterman.

Lagtingsledamot Alfons Röblom (HI) sa att hållbarhetsarbetet är en attraktionskraft som sätter Åland på den internationella kartan.
-Självstyrelsen 2.0 borde bli ett exempel på hur man arbetar bra med hållbarhet, sa Alfons Röblom.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »