Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 oktober, 2018 - 15:31Uppdaterad: måndag, 22 oktober, 2018 - 17:21
  • Infrastrukturminister Mika Nordberg ser Air Leap som ett seriöst flygbolag. Arkivfoto: Ulf Weman

En miljon i stöd till Air Leap

Cirka en miljon euro i året betalar landskapsregeringen till Air Leap nu då flygbolaget uppfyller avtalet och flyger med tillräckligt stort flygplan på rutten Mariehamn-Stockholm.

-Det beror på att ingen flyger linjen på kommersiell basis då det är svårt att få lönsamhet i den, därför är det upphandlad trafikplikt, säger infrastrukturminister Mika Nordberg (M).

Flygbolaget har fått en hel del kritik bland annat när det gäller säkerhetsgenomgångar, men Mika Nordberg bedömer Air Leap som seriöst.

-Air Leap har fått AOC, som är en trafiklicens eller ett luftfartstillstånd som luftfartsmyndigheten i Sverige utfärdar. För att klara av att få det måste många krav uppfyllas. I och med att Air Leap har det måste bolaget anses vara seriöst, anser Nordberg.

Nuvarande avtal sträcker sig fram till februari 2020.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »