Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 juni, 2019 - 14:10Uppdaterad: fredag, 14 juni, 2019 - 18:08
  • Joakim Blom, Mikael Sandvik, Torbjörn Björkman och Kenneth Berndtsson under presskonferensen. Foto: Felix Quarnström.

En miljon kubikmeter skog föll i Alfrida

Man har lyckats processa 300 000 kubikmeter timmer efter Alfrida, en betydligt större volym än det redan ambitiösa mål på 200 000 kubikmeter Ålands skogsindustrier satte upp.

Samtidigt visar de flygfoton som landskapsregeringen tagit att det till och med i bästa fall fortfarande ligger kvar en halv miljon kubikmeter fallen skog.
- Det är svårt att se vad som fallit inne i skogarna, så där finns ett mörkertal, men ser man på de områden där mer har fallit uppskattar vi att det var allt mellan 800 000 till en miljon kubikmeter, säger Mikael Sandvik, forstmästare på skogsbyrån.
Skogsbyrån och Ålands skogsvårdsförening håller för närvarande på att arbeta ut ett stödpaket som ska hjälpa drabbade skogsägare med återplanteringen.
- Det kommer att vara en del av 2020 års budget, så vi måste fundera ut hur vi kan göra störst nytta med den summa vi får, säger Sandvik.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »