Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 maj, 2022 - 17:55Uppdaterad: fredag, 27 maj, 2022 - 17:56

Migri besökte Åland för att få klart med flyktingförläggning

Arbetet med att få till en flyktingförläggning på Åland för att underlätta för flyktingar som kommer hit har gått trögt och i flera månader har det nu sagts att den snart ska vara klar.

I dag besökte Rafael Bärlund, Migrationsverkets kontaktperson för åländska myndigheter och kommuner, landskapet för att lösa vissa frågor. Förläggningen ska administreras av Röda korset och vara underställd flyktingförläggningen i Pansio i Åbo.

-Den första rekryteringen görs från och med första juni så jag tror vi kan starta verksamheten inom några veckor, säger Rafael Bärlund.

Förläggningen blir ett administrativt centrum och man anställer expertis lokalt men det blir också möjligt att avhandla frågor med förläggningen i Pansio.

Tanken är att förläggningen blir stationerad i statens ämbetshus i Mariehamn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »