Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 oktober, 2019 - 09:48Uppdaterad: onsdag, 9 oktober, 2019 - 17:02
  • Gymnastikhallen kan placeras i närheten av den nya friidrottsarenan som håller på att byggas. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru

MGF kan få tomt i Ytternäs

Kultur- och fritidsnämnden kom fram till att Mariehamns gymnastikförening kan erbjudas en tomt för sin planerade gymnastikhall i närheten av Baltichallen och den nya friidrottsarenan.

Men det förutsätter en ändring i stadsplanen och det är MGF som i sådana fall ska lämna in en ansökan om ändring. Om ansökan lämnas in tar det minst ett halvt år innan ändringen vinner laga kraft och hallen kan börja byggas.

I april i år beviljade landskapsregeringen PAF-medel som bekostar hälften av byggkostnaderna, vilket motsvarar ungefär 1,3 miljoner euro.

Ett företag i Sverige har tagit fram planer och ritningar för en hall som skulle vara 1.800 kvadratmeter stor, 57 meter lång och 34 meter bred.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »