• Gymnastikhallen kan placeras i närheten av den nya friidrottsarenan som håller på att byggas. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru
Nyhetsnotisen i ljudformat:
Publicerad: onsdag, 9 oktober, 2019 - 09:48, uppdaterad: onsdag, 9 oktober, 2019 - 17:02

MGF kan få tomt i Ytternäs

Kultur- och fritidsnämnden kom fram till att Mariehamns gymnastikförening kan erbjudas en tomt för sin planerade gymnastikhall i närheten av Baltichallen och den nya friidrottsarenan.

Men det förutsätter en ändring i stadsplanen och det är MGF som i sådana fall ska lämna in en ansökan om ändring. Om ansökan lämnas in tar det minst ett halvt år innan ändringen vinner laga kraft och hallen kan börja byggas.

I april i år beviljade landskapsregeringen PAF-medel som bekostar hälften av byggkostnaderna, vilket motsvarar ungefär 1,3 miljoner euro.

Ett företag i Sverige har tagit fram planer och ritningar för en hall som skulle vara 1.800 kvadratmeter stor, 57 meter lång och 34 meter bred.

Fler Nyheter

Markägare får ersättning för naturskyddsområden

Två markägare får ersättning för att delar av deras marker har blivit naturskyddsområden.

Mariehamnsföräldrar nöjda med barnomsorg

Föräldrar i Mariehamn är fortsatt nöjda med barnomsorgen. 98% av de som svarat i en ny brukarundersökning uppger att deras barn trivs på daghemmet och 97% uppger att verksamheten är stimulerande

Misstänkt sexualbrott på Mariella

En person har gripits efter att misstänkt brott av sexuell karaktär ska ha skett på Viking Mariella, under natten mellan fredag och lördag. Offret steg av i Mariehamn där fartyget lade till under natten på vägen mot Stockholm. Detta rapporterar HBL.

Ms Mistral reparerades utanför Dublin

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Ms Mistral reparerades utanför Dublin fram till igår efter att hon drabbats av tekniska problem under torsdagen. Detta rapporterar Ålandstidningen.

Två misstänks för straffbart bruk av narkotika

Nyhetsnotisen i ljudformat:
I samband med trafikkontroll i Finström under söndagen märkte polispatrullen avvikande beteende i området och hittade två minderåriga som misstänks för straffbart bruk av narkotika.

Tunnelalternativ saknas, trots Thörnroos uttalande

Ian Bergström:
Lantrådet Veronica Thörnroos hänvisade till ett alternativ hon själv som trafikminister ansåg vara omöjligt när hon under presentationen av regeringsprogrammet pratade om tidigare utredningar av tunneldragningar till Föglö.

Trafikolycka i Hammarland

Nyhetsnotisen i ljudform:
Vid halv fem-tiden på söndagen inträffade en singelolycka i Kattby, Hammarland. Två personer fick föras till sjukhus för vård och polisen utreder saken.

Personalkostnaderna högre än beräknat för ÅHS

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Enligt prognoserna överstiger Ålands hälso- och sjukvård sin budget med 1,5 miljoner euro, varför man nu anhåller hos landskapsregeringen om ett tilläggsanslag på motsvarande summa.

Upp till bevis för näringsministern

Jordbrukaren Jan Salmén och Birgitta Eriksson-Paulsson:
Att Fredrik Karlström återigen tagit plats som näringsminister i landskaspregeringen är ett orosmoln för lantbrukarna. Det framkom under Ålands producentförbunds höstmöte.