• Edit Virta och Bianca Sundblom var med i dagens KM. Foto: Owe Sjöblom
  • När tävlingen var över fick alla ställa upp för prisutdelning. Foto: Owe Sjöblom
  • Mellan grenarna blev det lite väntande. Foto: Owe Sjöblom
  • Det var full fart i hallen. Foto: Owe Sjöblom
  • Edit Virta i barren. Foto: Owe Sjöblom
  • Det var många i publiken som följde gymnasterna. Foto: Owe Sjöblom
Edit Virta och Bianca Sundblom
MGF:s huvudtränare Malin Pussinen
Publicerad: lördag, 30 november, 2019 - 16:57, uppdaterad: lördag, 30 november, 2019 - 17:05

MGF hade klubbmästerskap

Idag hade Mariehamns gymnastikförening höstens klubbmästerskap.

För många är KM det första tillfället där dom får känna på hur det är att tävla och för andra är tävlingsvanan större. De gymnaster som kommit längst i utvecklingen var inte med i dagens KM utan många av dem fanns med som domare och funktionärer. Efter tävlingen fick alla gymnaster en deltagarmedalj. I dagens tävling var det närmare 80 deltagare som fyllde hallen i Bollhalla inför en rätt stor publik.

Fler Nyheter

Lantrådet kritiseras för öppningsanförande

Veronica Thörnroos (C) höll i går sitt första anförande i lagtinget som lantråd. Hon svarade på den kritik som framfördes av oppositionens Camilla Gunell (S) om att relationen mellan Centern och FS-links inte förefaller vara objektiv.

Tuffare hållbarhetskrav på bankerna

Tillsammans med cirka 200 andra banker, bland annat OP-Gruppen och Nordea, har Ålandsbanken undertecknat FN:s principer för ansvarsfull bankverksamhet. Principerna ställer bland annat krav på att bankerna öppet måste redovisa sin negativa klimatpåverkan samt sätta tydliga och mätbara hållbarhetsmål.

Svårt att föra in växter och frukt

Om du reser till eller från ett land utanför EU får du inte ta med dig några växter, varken ätbara eller andra, utan ett sundhetscertifikat. Det här enligt ny växtskyddslagstiftning som träder i kraft på lördag.

Man dömd för misshandel

Nyhetsnotisen i ljudform:
Tingsrätten har dömt en man till 20 dagar fängelse för att ha misshandlat en annan man i juli under Rockoff-veckan 2018.

Gunell ifrågasatte Centerns objektivitet i tunnelprojekt

Jörgen Pettersson (C) och Camilla Gunell (S):
Hurdan relation har Centern och regeringsblocket till tunnelprojektören FS-links eftersom FS-links är de enda som hörts i finans- och näringsutskottet angående kortrutten undrade Camilla Gunell (S) i dag när lagtinget diskuterade utskottets utlåtande över budgetförslaget för 2020.

20.000 till Kastelholmssamtalen

Nyhetsnotisen i ljudform:
Kastelholmssamtalen som hålls i mars har fått 20.000 euro. Pengarna går till Ålands fredsinstitut som står bakom arrangemanget.

Villkorligt fängelse för bedrägeri

Nyhetsnotisen i ljudform:
Villkorligt fängelse i 3 månader för bedrägeri. Det blev domen under dagens rättegång där en man stod åtalad för grovt bedrägeri under 2014.

Avtal gällande räddningsväsendet sägs upp av staden

Jessy Eckerman, infrastrukturnämndens ordförande
Avtalen mellan Mariehamns stad och Jomala kommun sägs upp gällande brand- och räddningsväsendet. Det beslutades efter infrastrukturnämndens möte igår kväll.

Marknadsdomstolen ger fastighetsverket rätt om geriatriska

Stefan Rumander:
Marknadsdomstolen ger Landskapets fastighetsverk rätt i tvisten med Donalds Arkitekter Ab om geriatriska klinikens utbyggnad.