Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 juni, 2018 - 06:17Uppdaterad: onsdag, 6 juni, 2018 - 12:56

Mest stöd för fyra kommuner

Landskapsregeringens förslag till ny kommunstruktur får stöd av 46,7 procent medan 37,7 procent tycker att nuvarande 16 kommuner ska bestå. Drygt 15 procent är osäkra. Det är resultatet av en gallup som Nya Åland genomfört via Facebook.

De närmare 800 personer som svarade på gallupen har bland annat också tagit ställning till vilket parti de skulle rösta på om det var val i dag. Enligt det resultatet skulle Centern bli största partiet med 23 procent av rösterna och Liberalerna näststörst med 18,9 procent.

I en analys av resultatet skriver Johan Orre i dagens Nya Åland att Centern trots det inte skulle kunna få majoritet i lagtinget utan att något av de nuvarande regeringspartierna ändrar åsikt i kommunfrågan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »