Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 juli, 2010 - 08:14Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Mer fondverksamhet till Åland

I framtiden ska en större del av Ålandsbankens fondverksamhet finnas på Åland. Det menar Tom Pettersson vd för Ålandsbanken Fondbolag AB. Banken har planer på att från och med nästa år flytta över den verksamhet som Kaupthing hade i Sverige och Luxemburg till Åland. -Kostnadsförhållandena är bra på Åland och man har lägre personalomsättning än på fastlandet och i Sverige. Det blir också en möjlighet att skapa nya jobb på Åland, säger Tom Pettersson. Nyligen fick Ålandsbanken Fondbolag svar på sin ansökan om befrielse från kravet att två tredjedelar av styrelsen ska ha hembygdsrätt. Man ville att två av de tre styrelsemedlemmarna skulle representera fastlandet och Sverige eftersom en stor del av fonderna säljs där. Landskapets besked var att hälften ska ha hembygdsrätt vilket banken nu löser genom att ta in fler åländska styrelsemedlemmar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »