Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 augusti, 2021 - 18:07Uppdaterad: tisdag, 10 augusti, 2021 - 18:27

Mer distansarbete också efter pandemin

Ett ökat distansarbete kan vara här för att stanna, även efter coronapandemin.

Pafs vice vd Daniela Johansson säger att de haft den största delen av sina anställda arbetandes på distans i och med pandemin och hon tror att distansarbetet generellt sett kommer finnas kvar i en större utsträckning i framtiden än innan pandemin.

- Sedan finns det arbetsplatser där det inte är möjligt, men där det är möjligt tror jag det är här för att stanna även om det inte blir i samma utsträckning som det varit nu, säger hon.

Johanna Jahrén, kontors- och personalchef vid Andelsbanken säger att ungefär hälften av deras anställda arbetat på distans och hon tror att det blir allt vanligare att till exempel vara chef över personal som arbetar på distans.

Det finns både för- och nackdelar med distansarbete. Daniela Johansson säger att en fördel kan vara att man som distansarbetare kan planera sin arbetstid bättre.
En nackdel kan vara att man tappar lite av korridors- och kaffesnacket.

- Att prata med folk och nätverka och så vidare är lite svårare att göra digitalt, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »