Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 april, 2013 - 07:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Mer bolån, mindre företagskrediter

Företagen är återhållsammare och lånar mindre, men lönsamhetsutvecklingen är ändå fortsatt god för Nordea Åland. Det visar Nordeakoncernens delårsrapport för det första kvartalet i år. Bolån är fortsatt efterfrågade och utvecklingen av intäkterna är god trots att räntorna är fortsatt låga. Nordea Ålands totala intäkter för det första kvartalet ökade med 4,5 procent och uppgick till 1,64 miljoner euro jämfört med 1,57 miljoner för samma tid ifjol. Bolånen har ökat med åtta procent jämfört med samma period förra året, medan företagskrediterna har minskat med fem procent. För beviljande av bostadslån krävs idag oftast en egen kapitalinsats, vilket gjort att sparandet för köp av bostad har ökat. På Nordea Åland har 25 nya såkallade BSP-konton, alltså spar till köp av bostad, öppnats under början av detta år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »