Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 januari, 2011 - 11:59Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Medieavgift införs för public service

-En medieavgift i stället för TV-avgift är fortfarande ett dåligt system. Bäst är att finansiera Ålands Radio och TV via skattsedeln. Det tycker obunden samlings Fredrik Karlström i en kommentar till förslaget att slopa TV-avgiften och i stället införa en medieavgift som täcker innehav av alla medier som kan användas för att ta emot program från samhällsägd tv, så kallad public service. Arbetsgruppen som utrett ett förslag till ett nytt mediepolitiskt program för landskapet är nu klar. Kulturminister Britt Lundberg tycker att den nya medieavgiften är bra och ger mer pengar till den landskapsägda radion i och med att en räkning på avgiften enligt förslaget ska skickas automatiskt till alla hushåll. Vill man slippa betala måste man bevisa att man inte har någon apparat som man kan se på TV i. Men Fredrik Karlström tycker att det är enklare och rättvisare att betala public service med skattemedel.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »