Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 maj, 2021 - 06:20Uppdaterad: tisdag, 25 maj, 2021 - 10:01
  • LR har ålagt Mattssons att åtgärda brister. Arkivbild.

Mattssons bröt mot smittskyddslagen

Mattssons i Godby har blivit ålagda av landskapsregeringen att åtgärda brister i smittskyddslagen. Vid en inspektion fick butiken två anmärkningar som ska vara åtgärdade före den 31 maj.

Vid inspektionen saknades tydliga skriftliga instruktioner till kunder om att man ska hålla tillräckliga avstånd, om rengöring av händerna och instruktioner om andra motsvarande rutiner som förhindrar spridning av smitta.

Den andra punkten handlade om att det i butiksutrymmet fanns ett antal klistermärken utplacerade på golvet som hänvisar om att hålla avstånd men det får inte tillräcklig effekt och trängsel förekommer vid frukt- och grönsaksavdelningen samt även vid kassorna. Längre täta köer uppstod vid kassorna då det inte fanns tydliga instruktioner till kunderna om att upprätthålla ett tillräckligt avstånd. När det blir längre köer vid kassorna uppstår svårigheter för icke köande kunder att passera utan att tränga sig förbi köerna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »