Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 januari, 2024 - 14:38Uppdaterad: tisdag, 2 januari, 2024 - 17:10

Mats Löfström kandiderar i Europaparlamentsvalet

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström ställer upp för Svenska folkpartiet i Europaparlamentsvalet.  

– Vi har aldrig haft en Europaparlamentariker från Åland. Europaparlamentet är väldigt viktigt för oss. Jag skulle inte ställa upp om jag inte trodde att det fanns en realistisk målsättning att bli vald, säger Löfström i ett pressmeddelande. 

Löfström fick i fjol förnyat förtroende i riksdagsvalet och har inlett sin tredje mandatperiod som Ålands riksdagsledamot. 

– Jag trivs väldigt bra i riksdagen och söker mig inte bort därifrån. Det är därför viktigt att poängtera att jag inte försvinner någonstans om jag skulle bli vald till Europaparlamentet, säger Löfström.  

I senaste riksdagsval fick Löfström över 10 500 röster. På frågan hur han förklarar kandidaturen för sina väljare svarar han att han förstår att det förekommer blandade känslor.  
– Jag hoppas väljarna förstår att det är en unik och historisk möjlighet om en ålänning skulle bli vald till Europaparlamentet för första gången någonsin. Finland väljer bara 15 Europaparlamentariker och chansen att det ska finnas realistiska möjligheter att bli vald är en chans som kanske inte kommer speciellt många gånger, säger Mats Löfström.  

Löfström har erfarenhet av att arbeta i Bryssel då han varit specialmedarbetare åt Carl Haglund och Nils Torvalds i Europaparlamentet. Europaparlamentsvalet äger rum den 9 juni.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »