Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 26 september, 2020 - 12:51Uppdaterad: måndag, 28 september, 2020 - 09:30

Mats Löfström med i europeisk tankesmedja

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström har som enda nordisk representant valts till styrelsemedlem och skattmästare för den europeiska tankesmedjan European Liberal Forum, ELF.

Mats Löfström nominerades till positionen av Svenska Bildningsförbundet och dess tankesmedja Agenda. Mandatet är tvåårigt.

- Europa och det europeiska samarbetet står inför större utmaningar än på länge, samtidigt som ett starkt Europa behövs mer än någonsin tidigare för att Finlands och de europeiska ländernas demokratiska, liberala och öppna värderingar ska försvaras globalt. Här har den europeiska tankesmedjan ELF en central roll, skriver Mats Löfström i ett pressmeddelande.
ELF är ett nätverk av tankesmedjor och fungerar som paraplystiftelse för 46 olika liberala organisationer och tankesmedjor runt om i Europa. ELF observerar, analyserar och bidrar till debatten om politiska frågor på europeisk nivå. Verksamheten finansieras av Europaparlamentet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »