Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 augusti, 2024 - 12:03Uppdaterad: tisdag, 27 augusti, 2024 - 17:25

Matias Waller har utsetts till rektor för Högskolan på Åland

Teknologie doktor Matias Waller är i dag överlärare vid högskolan. Han tillträder som rektor den 15 oktober

Ursprungligen är Matias Waller utbildad  diplomingenjör vid Åbo Akademi, och har under sin karriär även arbetat i Australien. På högskolans webbplats framgår att ett återkommande tema inom hans forskning varit frågan om hur man, med tillgång till stora mängder data, utvecklar meningsfulla modeller för de (tekniska) processer man studerar. Bland annat har forskningen anknutit till autopiloter för fartyg och autonoma segelrobotar. 

Rektorn för Högskolan på Åland utses för fem år i taget. Tjänsten utannonserades under våren och sommaren och söktes av totalt 20 personer, skriver styrelsen i ett pressmeddelande. 

"Utgående från vad som under processen framkommit valde rekryteringsgruppen att förorda teknologie doktor Matias Waller som rektor för högskolan. Gruppens bedömning är att Waller är den kandidat som sammantaget har bäst förutsättningar att, i linje med högskolans övergripande mål och strategi 2022-2030, leda högskolan och dess samfund av studerande och personal", skriver man i pressmeddelandet.
Micke Larsson, styrelseordförande för Högskolan på Åland säger att man i rekryteringen vägt styrkor och svagheter hos de olika kandidaterna och slutligen landat i att välja Waller.

Styrelsen riktar även ett varmt tack till den nuvarande rektorn Johanna Mattila för hennes insats under de gångna fem åren. 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »