Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 september, 2023 - 17:03Uppdaterad: tisdag, 26 september, 2023 - 10:42
  • Marcus Måtar är förtegen kring varför Jannik Svensson inte fick ställa upp för OB. Foto: Felicia Bredenberg.

Måtar önskar Svensson och Oönskad samling lycka till

Obunden samlings partiordförande Marcus Måtar är förtegen kring varför Jannik Svensson inte fick ställa upp för Obunden samling. 

Svensson har nu ställt upp med en egen lista, Oönskad samling, men var i våras riksdagskandidat för Obunden samling. 

– Man kan säga att början till skilsmässan kom vid riksdagsvalet då det inte fungerade som vi hade tänkt. Därefter tänker jag inte gå in på detaljer på vad som är problemet. Jag önskar Jannik lycka till med sina nya satsningar, säger Måtar.  

En kandidat som tvärtemot har välkomnats tillbaka till partiet är Nils Manelius som uteslöts 2012. Den dåvarande partiordföranden Gun-Mari Lindholm sa då i en intervju med Ålandstidningen att det berodde på att han inte hade samma syn på mänskliga rättigheter och demokrati som det övriga partiet. Han var därefter aktiv inom Åländsk demokrati, ett engagemang som avslutades efter att partiordförande Stephan Toivonen kritiserat hans sätt att debattera flyktingar och invandring på Facebook.  

– Saker och ting som har hänt flera år tillbaka i tiden är inte intressanta. Vi bedömer människor här och nu, säger Måtar.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »