Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 februari, 2020 - 05:55Uppdaterad: fredag, 14 februari, 2020 - 07:49
  • Nina Fellman tycker att Marcus Måtar misskrediterar LR:s tjänstemän. Arkivfoto: Ulf Weman.

”Måtar misskrediterar tjänstemännen i LR”

- Det allvarliga i Marcus Måtars uttalanden är inte att han går åt mig, utan att han underminerar och misskrediterar förvaltningen och tjänstemännens arbete, säger tidigare kansliminister Nina Fellman (S) om lagtingsledamoten Marcus Måtars (Ob) uttalande om att hon i egenskap av minister varit inblandad i att Nya Åland fått tag på kvitton och andra dokument i sin granskning av Marcus Måtars och lagtingsledamoten Bert Häggbloms (Ob) inblandning i en eventuell bulvanaffär.

Nina Fellman säger att all beredning och insamling av material görs av tjänstemän. Ministern känner till ärendet först när beredningen är klar och det finns ett beslutsunderlag. Och beredningen görs utgående från lagen.
- Det är lagstiftning och rättspraxis som upprätthålls av tjänstemännen, samma tjänstemän som nu arbetar för den regering som Måtar stöder som parlamentariker, säger Nina Fellman.

Hon undrar om tjänstemännen skulle ha valt att inte ge ut handlingar som är offentliga.
- Anser Måtar att de borde ha mörkat ärendet? säger Nina Fellman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »