Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 april, 2021 - 17:15Uppdaterad: tisdag, 6 april, 2021 - 17:15
  • Tora Woivalin i de blivande vaccinationslokalerna. Foto: Eva Ringbom-Fonsell
  • Åland Posts lokaler ska användas för massvaccinering. Arkivbild.

Massvaccinering inom kort

Från och med den 3 maj börjar Ålands hälso- och sjukvård massvaccinera i Åland Posts lokaler.

I april och i maj utökas nämligen vaccinleveranser både till Finland och Åland. Arbetet att göra om lokalerna pågår redan för fullt.

– Vi kommer att börja vaccinera varje dag i veckan istället för bara på veckosluten. Vi hoppas få in mellan 2.000 och 3.000 doser i veckan. Då kan alla ålänningar som vill ha fått dos 1 inom juni. Men mycket är ännu oklart och det beror på hur mycket som faktiskt levereras och ifall det blir förändringar i den regionala utdelningen. Men allt över 2.000 doser i veckan är fantastiskt, säger smittskyddsläkare Tora Woivalin.

Vaccinordningen ändrar inte till följd av att massvaccineringen inleds och ÅHS kommer med information när vilka grupper får boka tid för vaccinering.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »