Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 april, 2019 - 11:19Uppdaterad: onsdag, 3 april, 2019 - 11:19
  • Tingsrätten behandlade idag restaurang Eats skadeståndsansökan mot staden- Foto Malin Lundberg

Mariehamns stad krävs på skadestånd av Eat

I dag höll Ålands tingsrätt ett förberedande sammanträde i ett mål där företaget Eat har lämnat in en skadeståndsansökan mot Mariehamns stad på 215.000 euro för den tillbyggnad man gjorde av den så kallade Torgkiosken i Mariehamn.

Eat som drev restaurang i lokalen vräktes av staden under 2013 på grund av ett avtalsbrott. Konflikten handlade bland annat om restaurangens öppettider och om deras sätt att sköta den allmänna toaletten på Torget. Staden har tidigare vunnit när ärendet behandlats av tingsrätten och hovrätten, vilket ledde till att restaurangen lämnade sina lokaler år 2015. Mariehamns stad bestrider Eats yrkande på 2015.000 euro eftersom man inte anser sig ha fått information om hur belopept har beräknats och vad det grundar sig på.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »