Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 maj, 2021 - 20:51Uppdaterad: tisdag, 11 maj, 2021 - 22:09
  • Kaj 3 ska tas i fullt bruk på sensommaren. Arkivbild.
  • Alef Jansson, vd Mariehamns hamn. Foto: Owe Sjöblom
  • Roger Jansson, styrelseordförande och vd Alef Jansson. Foto: Owe Sjöblom

Mariehamns hamn gick 100.000 euro minus

Mariehamns hamn redovisar ett minus på drygt 100.000 euro för 2020. Egentligen var förlusten runt 800.000 euro, men eftersom hamnen fick likviditetsstöd från landskapet och statsstöd på drygt 700.000 euro blev det negativa resultatet mindre.

Jämfört med året innan är det en enorm skillnad då hamnen hade ett rekordresultat på 2,7 miljoner euro. Det är naturligtvis pandemin som har slagit hårt mot verksamheten.

Omsättningen halverades nästan från 2019 och var under förra året 4,4 miljoner euro.

Under året har största delen av personalen varit permitterad och det har även genomförts samarbetsförhandlingar som resulterade i att åtta personer blev av med sina jobb.

- Vi tror att 2021 blir ungefär samma som förra året, vi har fortfarande personal som är deltidspermitterade, men vi hoppas att trafiken återhämtar sig, säger Alef Jansson, vd för Mariehamns hamn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »