Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 maj, 2020 - 15:09Uppdaterad: onsdag, 20 maj, 2020 - 17:09
  • Beslutet möjliggör att passagerartrafiken mellan Mariehamn och Kapellskär kan återupptas. Foto: Viking Line.
  • Arkivbild. Foto: ÅRTV

Mariehamns hamn får öppna imorgon

I dag blev det klart att Mariehamns hamn öppnas för passagerartrafik i morgon, den 21 maj. De nuvarande reglerna för resor gäller till och med den 14 juni, vilket innebär att det fortsättningsvis endast är är nödvändiga resor som tillåts.

Riksdagsman Mats Löfström säger att han är glad över att hamnen i Mariehamn nu öppnar.

-De som arbetspendlar eller gör andra resor slipper omvägen via Långnäs och behöver inte heller åka via Stockholm, som ju är väldigt drabbat av corona.

Det säger Mats Löfström.

Viking Lines Vd Jan Hanses säger att det var ett väntat beslut, som bland annat innebär att Rosella nu även kan ta passagerare på de turer som körs mellan Mariehamn och Kapellskär. När man går tillbaka till ett normalt trafikmönster har Viking Line ännu inte bestämt.

-Det är ett väldigt bra besked för oss och för våra kunder. Det säger Mariehamns hamns Vd Alef Jansson.

Han hoppas att verksamheten ska kunna återgå till det normala så fort som möjligt

-Vi för en dialog med rederierna och gör allt vi kan för att vara flexibla och kunna erbjuda de tjänster som rederierna behöver, säger Alef Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »