Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 maj, 2023 - 14:29Uppdaterad: fredag, 26 maj, 2023 - 14:29
  • Mariehamns energi fyller på olja i helgen. Arkivbild.

Mariehamns energi fyller på olja

Mariehamns energi får en leverans med olja under helgen. En tankbåt anländer i morgon lördag mitt på dagen och lägger till i hamnen på den plats M/S Birka Stockholm legat den senaste tiden. 

Det är cirka 3 250 ton tung brännolja som ska lossas, vilket beräknas ta ungefär 14 timmar. Enligt ett pressmeddelande från Mariehamns energi är oljan ursprungsgaranterad från Danmark. 

Mariehamns energi är fortfarande beroende av en viss del olja i produktionen när det är kallt på vintern, men förhoppningen är att detta är den sista leveransen med fossilolja. Mariehamns Energi har ett mål att sluta använda fossilolja inom fem år och bli helt koldioxidneutrala. En förutsättning för det är dock att de kan utöka den biobränslebaserade värmen som levereras via Mariehamns Bioenergi Ab och byta ut det kvarvarande behovet av olja till fossilfritt RME eller motsvarande. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »