Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 januari, 2011 - 08:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Mariehamn miljöcertifierad stad

Mariehamn är nu en miljöcertifierad stad. Redan 1993 beslöt stadsfullmäktige att staden skulle etableras som en ekostad, och i årets budget sägs att ett mål är att Mariehamn ska klara certifieringen enligt den internationella ISO 14001-standarden. Det har staden nu gjort efter en granskning under nio dagar i december och januari. De miljörevisorer som utförde granskningen berömde bland annat stadens miljöledningssystem samt kontroll och mätning av stadens miljöpåverkan. Framöver planeras också ytterligare åtgärder för energieffektiviseringar, mer inköp av ekologiska livsmedel samt minskad miljöpåverkan av stadens transporter. I Sverige finns två kommuner som har miljöcertifierats enligt den internationella standarden, men i Finland är Mariehamn den första.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »