Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 november, 2010 - 11:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Mariehamn föreslås bli<br>tankningsställe för naturgas

Mariehamn kan bli färjetrafikens centrala tankningsställe för naturgas. Den saken vill lagtingsledamot Roger Jansson utreda. Frågan om flytande naturgas, LNG, som nytt bränsle för färjor och kryssningsfartyg, diskuterades när arbetsgruppen för en integrerad sjöfartspolitik i Östersjöområdet hade möte i Tallinn nyligen. Roger Jansson är vice ordförande i arbetsgruppen. -Mariehamn är ju en gemensam hamn för de flesta färjorna i norra Östersjön, så i stället för flera olika tankningsställen kunde man ha ett i Västerhamn, säger Roger Jansson. Det är tre norska bolag som levererar naturgas på den nordiska marknaden, men en viss insats för infrastrukturen skulle krävas av samhället. Viking Lines nya färja ska gå på naturgas, men det har visat sig att leveransen av gasen ännu är ett olöst problem.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »