Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 augusti, 2019 - 11:11

Mariehamn fick ny skolpsykolog - “stor lättnad”

Mariehamn har fått en ny ordinarie skolpsykolog efter ett års sökande.

Det är psykologen Tove Sundblom som tillträdde tjänsten förra veckans måndag. Från stadens sida är man nu lättad över beskedet.

- Vi är glada över att vi hittat en ny skolpsykolog. Tove Sundblom är en erfaren psykolog som jobbat i riket, säger bildningsdirektör Kjell Nilsson.

Nilsson säger att skolpsykologer är svåra att få tag på och att det känns bra nu efter en tuff period.

Som Ålands Radio har rapporterat tidigare så blev staden utan skolpsykologer ifjol. Man lyckades rekrytera Venla Pehunen till en av tjänsterna som skolpsykolog, men nu är hon mammaledig.

Kjell Nilsson säger att man har fått hjälp av Carita Saku som är pensionerad skolpsykolog för att täcka behovet, men Tove Sundblom är för tillfället den enda skolpsykologen i staden.

- Vi köper externa tjänster vid behov den tiden Pehunen är mammaledig, för Sundblom kan ju inte hinna med allt, säger Nilsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »