Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 31 maj, 2024 - 17:15Uppdaterad: torsdag, 6 juni, 2024 - 13:22
  • Maria Ohisalo. Foto: Axel Eriksson

Maria Ohisalo tror mer på unionen än nationen i klimat- och miljöarbetet

EU-valskandidaten Maria Ohisalo har siktet inställt på de stora gemensamma frågorna för unionen och anser att det arbetet också är för Finlands och Ålands bästa. 

– Det är Finlands och Ålands intresse att Ukraina vinner kriget och att det inte växer. Men också att vi hittar lösningar på miljö- och klimatkriser tillsammans. 

 Hållbart Initiativ har uttalat sitt stöd för kandidaten Maria Ohisalo som ställer upp för De Gröna. Hon tidigare har varit ordförande för partiet och har ett förflutet som inrikesminister, samt miljö- och klimatminister. Men unionens gemensamma arbete ger en annan tyngd, enligt Ohisalo. 

– Vi kan bekämpa miljökriser och klimatförändringen tillsammans och kämpa för mänskliga rättigheter tillsammans. Som bara Finland och Åland kan vi inte göra det tillräckligt mycket.  

Mänskliga rättigheter och miljöfrågor är de frågor som Maria Ohisalo brinner allra mest för och hon nämner specifikt arbetet med naturrestaurering som en del av EU:s strategi för biologisk mångfald till 2030. Hon har redan arbetat med frågan som klimat- och miljöminister men önskar nu fortsätta det arbetet från EU-parlamentet. Finlands nuvarande hållning i frågan skrämmer henne.  
 
– Finland har beslutat att följa Ungerns väg och har börjat motsätta sig den här frågan och jag tycker att det är ett av de största miljöproblemen som EU-parlamentarikerna har i sina händer. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »