Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 november, 2011 - 06:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Mänskligt fel försenade<br>livsmedelsinformation

Informationen om den för stora mängden mögeltoxiner i Sempers mellanmålsstänger Småfolk nådde finsk och speciellt åländsk media sent. Den 1 november gick det första pressmeddelandet om Semper Småfolk ut från Livsmedelsverket i Sverige, medan Livsmedelsverket i Finland - Evira, publicerade samma meddelande först den 9 november på finska och 10 november på svenska. Till åländsk media kom meddelandet om Semper Småfolk från ÅMHM den 14 november. På Evira berättar överinspektör Kirsi-Helena Kanninen att man hade informationen i ett tidigare skede men att ett mänskligt fel gjorde att informationen försenades till media. Målet är, säger Kanninen, att all information ska komma samtidigt på svenska och finska men i det här fallet dröjde den svenska informationen en dag och då försenades informationen till ÅMHM och därifrån till åländsk media ytterligare. Miljöskyddsinspektör Christel Mattsson på ÅMHM säger att det är första gången Evira är sen med sin information till ÅMHM och att samarbetet vanligtvis förlöper bra.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »