Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 september, 2020 - 10:20Uppdaterad: torsdag, 17 september, 2020 - 17:04

Mängder av bluffsamtal fortsätter drabba ålänningar

Många ålänningar har under den senaste tiden blivit nedringda av bedragare.

Tom Bengtsson, tf vd på Ålcom, säger att de har kunder som fått över hundra bluffsamtal på en och samma dag.

Ålcom råder kunderna att inte svara om man inte känner igen telefonnumret och att lägga på så fort som möjligt ifall man svarat i telefonen.
Viktigast är att inte ge ut några personuppgifter eller tillgång till sin dator.

Bluffsamtalen kommer från olika telefonnummer med olika landsnummer och därför finns det ingenting varken Ålcom eller kunden kan göra för att råda bot på problemet.

- Eftersom de byter nummer har vi inte möjlighet att blockera ett nummer för då kommer bara nästa. Vi kan inte göra mer än att informera våra kunder så att vi så fort som möjligt tillsammans ser till att de känner att det inte är någon idé att fortsätta ringa till det här området för bedrägeribesök, säger Tom Bengtsson.

Varför bedragarna just nu ringer till mängder av åländska nummer och hur länge det kommer att pågå kan han inte svara på.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »