Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 augusti, 2021 - 11:46Uppdaterad: torsdag, 19 augusti, 2021 - 13:13
  • Trycket på vaccintider har varit "enormt stort", säger Tora Woivalin, klinikchef vid ÅHS primärvård.

Många vill få dos två tidigare

Många vill tidigarelägga sin andra coronavaccindos. Tora Woivalin, klinikchef vid ÅHS primärvård, beskriver trycket som ”enormt stort”.

Det var igår som ÅHS meddelade att intervallet mellan vaccindoserna förkortas, från cirka tolv till cirka åtta veckor, och att man nu har möjlighet att själv via webben boka om sin tid för dos två till ett tidigare datum. Det måste dock gå minst sex veckor mellan vaccindoserna.

De cirka 700 vaccinationstiderna som ÅHS satte in förra helgen har gått åt, och merparten av dem bokades upp igår.

-Det är säkert många fler som vill byta tid, och man kan också fundera om det här är helt rättvist eftersom det här är ett slags först-till-kvarn-system, men det finns inte något bra sätt att göra det här totalt rättvist med det bokningssystem vi har, så vi tänker att de som bokar först är de som har störst behov och är mest motiverade och intresserade, säger Tora Woivalin.

Fler vaccinationstider kommer att tillgängliggöras, uppger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »