Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 januari, 2020 - 06:33Uppdaterad: torsdag, 23 januari, 2020 - 09:42
  • Många olika trafikbrott inträffade under onsdagen runt om på Åland. Foto Ida Jansson.

Många trafikbrott under gårdagen

Polisen rapporterar om ovanligt många trafikbrott i går, totalt åkte nio personer fast för olika typer av trafikbrott.

Bland annat stannade två olika förare inte vid stoppskyltar och fick böter för det. På Hammarlandsvägen stoppades en fordonskombination då fordonet misstänktes vara för tungt lastat. Det visade sig att det rörde sig om nio ton överlast och det kom också fram att chauffören inte hade med sig giltigt trafiktillstånd. Till företaget som ägde fordonet blev det böter på 8 600 euro och även föraren fick böter.

En lätt fyrhjuling stoppades då vindrutan var täckt med föremål som skymde förarens sikt och även där blev det böter. Dessutom åkte tre förare fast för fortkörning.

Från ett köpcenter anmäldes dessutom att en berusad och hotfull person rörde sig i lokalen. Personen hade stört ordningen i flera butiker. Efter en stund kunde personen påträffas och greps på basen av polislagen för skydd mot brott och störande beteende.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »