• Många olika trafikbrott inträffade under onsdagen runt om på Åland. Foto Ida Jansson.
Nyhetsnotisen i ljudformat:
Publicerad: torsdag, 23 januari, 2020 - 06:33, uppdaterad: torsdag, 23 januari, 2020 - 09:42

Många trafikbrott under gårdagen

Polisen rapporterar om ovanligt många trafikbrott i går, totalt åkte nio personer fast för olika typer av trafikbrott.

Bland annat stannade två olika förare inte vid stoppskyltar och fick böter för det. På Hammarlandsvägen stoppades en fordonskombination då fordonet misstänktes vara för tungt lastat. Det visade sig att det rörde sig om nio ton överlast och det kom också fram att chauffören inte hade med sig giltigt trafiktillstånd. Till företaget som ägde fordonet blev det böter på 8 600 euro och även föraren fick böter.

En lätt fyrhjuling stoppades då vindrutan var täckt med föremål som skymde förarens sikt och även där blev det böter. Dessutom åkte tre förare fast för fortkörning.

Från ett köpcenter anmäldes dessutom att en berusad och hotfull person rörde sig i lokalen. Personen hade stört ordningen i flera butiker. Efter en stund kunde personen påträffas och greps på basen av polislagen för skydd mot brott och störande beteende.

Fler Nyheter

Polisen utreder olaga hot

Polisen utreder ett ärende om olaga hot efter bråk mellan grannar.

Omplaceringar för att slippa permitteringar

Terese Flöjt:
Mariehamns stad omplacerar i mån av möjlighet den personal som annars skulle riskera att permitteras under undantagstillståndet.

Olika bud från idrottsanläggningar

Calle Greiff och Regina Lindblom:
Idrottsanläggningar runt om på Åland fortsätter att agera olika när det kommer till öppethållningen under det undantagsförhållande som gäller i landet.

Plan för att ta oss ur krisen förbereds

Statsrådets kansli inrättar en grupp som ska utarbeta en plan för hur Finland ska ta sig ur och hantera efterdyningarna av coronakrisen.

Presskonferens, onsdag 8/4

Onsdagens presskonferens i sin helhet:
Landskapsregeringens presskonferens om coronaläget sändes direkt i Ålandskanalen under onsdagen.

LR vill ha förklaring av riksregeringen

Veronica Thörnroos:
Landskapsregeringen vill nu ha en förklaring till hur riksregeringen resonerat då de beslöt att svenska läkare och sjukskötare inte längre ska kunna komma och jobba på Åland på regelbunden basis.

Riksregeringen presenterade rekordstor tilläggsbudget

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Finlands regering lägger fram en andra tilläggsbudget på 4,1 miljarder euro, vilket torde vara den största tilläggsbudgeten i landets historia enligt finansminister Katri Kulmuni (C).

Antal åländska studenter i Sverige rekordlågt

Antalet ålänningar som studerade i Sverige minskade under 2019 i jämförelse med året innan, minskningen är en fortsättning på en nedåtgående trend sedan 2015.

Kommunerna funderar på skolluncherna

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Bildningsnämnden i Mariehamn uppmanar avdelningen för kostservice att så snart det är praktiskt möjligt börja tillreda skolluncher för avhämtning för de elever som sköter skolgången hemifrån.