Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 november, 2016 - 05:53Uppdaterad: fredag, 4 november, 2016 - 09:27
  • Ungdomslots Sussie Åvik och verksamhetsledare Marika ”Mysan” Sundqvist hoppas få PAF-medel till en ny verksamhet för sysslolösa ungdomar inom ramen för Ung Resurs. Foto: Tomas Tornefjell.

Många sysslolösa ungdomar

-Omkring 250 åländska ungdomar saknar arbete, studieplats eller annan regelbunden sysselsättning.

 Det säger verksamhetsledare Marika ”Mysan” Sundqvist och ungdomslots Sussie Åvik på föreningen Ung Resurs i Mariehamn, som är huvudman för ungdomslotsarna och för sysselsättningsverksamheten Katapult. Föreningen jobbar med ungdomar mellan 15 och 29 år och under nästa år hoppas man kunna utöka verksamheten med en verksamhet för hemmasittande ungdomar som inte är mogna för att delta i en daglig verksamhet på heltid.

-På Katapult måste man klara sex timmar om dagen och det kan vara för mycket för någon som suttit hemma i flera år, så vi vill ha en verksamhet som kan fungera som en mjukstart för den som senare vill söka sig till Katapult eller börja studera, säger Marika ”Mysan” Sundqvist.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »