Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 augusti, 2012 - 18:57Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Många söker okvalificerade jobb

200 sökande per jobb. Så pass många har sökt flera av de tjänster som är utannonserade på AMS när det rör sig om så kallade okvalificerade jobb. – Det tycker jag är väldigt mycket, och det är många fler än för några år sedan, säger Sofie Henriksson som är vägledare för unga på AMS. Många unga har problem med att få jobb, och främst gäller det dem som inte varit ute i arbetslivet tidigare. Av de 70 jobb som just nu ligger utannonserade på AMS kräver de flesta utbildning. Dock har arbetslösheten för ungdomar mellan 15 och 25 år minskat något. I år ligger siffran på 5,6 procent medan den i fjol var 5,7 procent. 160 ungdomar är anmälda som arbetssökande just nu, varav hundra av dem är helt arbetslösa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »