Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 november, 2023 - 10:20Uppdaterad: fredag, 24 november, 2023 - 10:57
  • Bland annat utförsåkning möjliggörs med det nya stödet från LR.
  • Jenna Gestranius, sportchef på Ålands idrott. Foto: Josefina Jansson.

Många nya eftermiddagsaktiviteter för skolbarn efter stöd från LR

Det nya specialunderstödet på 200 000 euro som ska uppmuntra till kostnadsfria aktiviteter efter skolan för barn och unga, har redan resulterat i flera nya projekt ute i kommunerna. Många där nya samarbeten förekommer. 

Finströms kommun satsar på ett vintersportprojekt innehållande längdskidåkning, skridskor och utförsåkning som håller på från januari till mars. 
- Man får komma och testa på och låna utrustning gratis, säger Mattias Andersson som är fritidsledare i Finström. 

Kultur och idrott delar lika på stödet och Jenna Gestranius, sportchef på Ålands idrott, uppfattar att det finns en plan på en fortsättning med projektet. 
- Vi har dock fått en avisering på en sänkning till 80 000 euro till nästa period vilket jag tycker är lite synd för jag tror att det är flera föreningar som fått upp ögonen för det här och förstått att de skulle kunna göra något bra, säger hon. 

Bland de tio projekt som beviljats medel från kulturbyrån finns Träningsundervinsingens startande av Boomwhackers Orchestra, testtillfällen att prova på hiphop-skapande och dj:ande på Uncan och en teater samt mat- och bakklubb i Saltvik. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »