Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 april, 2024 - 06:20Uppdaterad: onsdag, 17 april, 2024 - 06:20

Många missnöjda med fördelningen av Paf-medel – LR ser över principerna

Fördelningen av Paf-medel har rört upp känslorna den senaste tiden. Många föreningar har uttryckt en besvikelse över minskade bidrag och önskar klarare regler kring fördelningen och ansökningsprocessen.

Landskapsregeringen har därför skickat ut ett pressmeddelande med ett förtydligande gällande fördelningen av penningautomatmedel.  

Finanschef Conny Nyholm, som även är ordförande för Pafs fördelningsråd, säger att landskapsregeringen jobbar med att uppdatera principerna kring hur medlen ska fördelas. 
– Vi fokuserar främst på de verksamhetsbidrag som årligen ges till föreningarna. Tanken är vi ska ha ett färdigt förslag under våren och att de nya principerna kan börja gälla från och med nästa ansökningsomgång, som gäller verksamhetsbidrag från 2025 och framåt, säger Conny Nyholm. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »